irak.realigro.se är den första världstäckande sökmotorn för fastigheter där du kan slå upp annonser för bostäder till salu i Irak

Fastigheter till salu i Irak

Irak, officiellt Republiken Irak, är en del av västra Asien. Det gränsar till Turkiet i norr, Saudiarabien och Kuwait i söder, Syrien i nordväst, Jordanien i väster och Iran i öster. Huvudstaden är Bagdad.

Erbil är den fjärde största staden i Irak efter Bagdad, Basra och Mosul. Det ligger 80 kilometer öster om Mosul och är huvudstaden i irakiska Kurdistan. Erbil är en av de bästa platserna där man köper en fastighet till salu i Irak. Erbil betraktas som en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen med inspelningar i stadslivet från 6000 a.c.

Erbil är den ekonomiska huvudstaden i Kurdistan-regionen och behåller en betydande roll i Irak och lockar ett stort antal människor som försöker dra nytta av stadens ekonomiska tillväxt och säkerhet. Med de stora kolvätereserverna i Kurdistan och säkerheten, jämfört med resten av landet, förväntas ekonomin stödja den tillväxt, vilket ytterligare ökar efterfrågan på fastigheter och social infrastruktur.

Ökningen av befolkningen tillsammans med den förväntade ekonomiska tillväxten fortsätter att öka efterfrågan på fastighetsprojekt (bostäder, kommersiella, fastigheter till salu i Irak och hotell) och sociala infrastrukturprojekt som utbildnings- och hälsovårdsanläggningar i regionen.

Politisk risk förblir emellertid det största problemet. De senaste fysiska tvisterna med Bagdad har väckt oro över förvärringen av förbindelserna mellan Erbil och centralregeringen. Men detta är för närvarande i balans med den ökade våldet i Irak som inte är kurdiskt och potentiella fredsutdelningar sedan den senaste tillnärmningen.

Bostadsmarknaden i Erbil visar fortsatt potentiell tillväxt. Grunderna i marknaden är fortsatt starka, stödda av långsam tillväxt i utbudet. Statliga studier uppskattar att det finns totalt 112 500 bostäder som krävs under de kommande 5 åren. Att bedöma efter byggverksamheten i staden är dock tveksamt om att denna volym bostäder kommer att levereras i tid. Detta beräkningen berör också endast befolkningens tillväxt och tar inte hänsyn till efterfrågan som genereras av köpare som är intresserade av fastigheter till salu från andra delar av Irak, vilket kan leda till ytterligare press på utbudet

Karta, prisutveckling och statistik

Närliggande fastigheter

Al-jamiaa är ett av de bäst organiserade distrikten i Bagdad som har blivit utvalt för universitetslärare. Jag är husägare av 3 våningar, 5 sovrum hus...
Cod. 27858

Försäljning Villa, Irak, Baghdad, Baghdad, Baghdad

Reserved negotiation
Försäljning
Villa

220 m²
villa till salu
Karta, prisutveckling och statistik
 
 
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Inställningar

    För en bättre användning av Realigro hemsida, ange inställningar för språk, valuta, kvadratmeter eller kvm ft

    Ställ nu Visa inte igen
BB